Wat is de geschatte IFR waarde nu (september 2020)?

Als we de IFR van nu willen bepalen op basis van de cijfers van het RIVM, dan nemen we als input het aantal overlijdensgevallen gedeeld door het aantal besmettelijken van twee weken ervoor.
Op basis van de cijfers van de laatste paar weken, is dat cijfer nu nog steeds minder dan 0,1%.  Dat is bijna 3 keer zo laag als in maart/april.

Dat kan liggen aan 1) de leeftijdsverdeling van de mensen die besmet zijn, 2) aan het feit dat het virus minder dodelijk is of 3) aan het feit dat de virale doses bij (vrij) mooi weer over het algemeen lager is.

Wat de RIVM-cijfers wel zeggen

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html