Wat is de invloed van het zonlicht?

In zonlicht zit UV-straling. Deze straling zorgt ervoor dat virussen snel onschadelijk worden gemaakt.
De meeste besmettingen zullen dan ook plaatsvinden zonder UV licht, dus wanneer het donker is.
Het is een belangrijke factor voor verspreiding van bepaalde virussen en is medeverantwoordelijk voor de seizoensgebondenheid.

Maar ook zonder UV-straling is de kans dat je buiten besmet wordt heel klein.

In de url hieronder kun je de zonnekracht invullen. (UV-index), Op buienradar kun je dit bekijken. De schaal loopt van 0 tot 10.

https://www.dhs.gov/science-and-technology/sars-airborne-calculator
Mijn conclusies en adviezen, versie 31-08-2020